Prospecte de medicamente

PANADOL® EXTRA, comprimate filmate

Cum acţionează Panadol?

Panadol Extra conţine o combinaţie a două substanţe active: paracetamol – analgezic (combate durerea) şi antipiretic (reduce ebra) şi cafeină pentru calmarea totală a durerilor.

Pentru ce este indicat Panadol Extra?

Panadol Extra este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate uşoară-moderată. Panadol Extra calmează rapid şi eficient durerile de cap, migrenele, durerile de spate, durerile de dinţi, inclusiv cele apărute după efectuarea unor proceduri stomatologice/extracţii dentare, durerile musculare, durerile menstruale, nevralgiile, durerile articulare - inclusiv cele din osteoartrită şi boli reumatice, durerile în gât, durerea postvaccinală.

 Înlătură, de asemenea, disconfortul din răceală şi gripă şi scade febra.

 

IMPORTANT:

- Nu utilizaţi Panadol Extra concomitent cu alte produse care conţin paracetamol

Panadol Extra nu se administrează:

 

Înainte de a utiliza Panadol Extra, adresaţi-vă medicului dacă:

La pacienţii cu alcoolism cronic există risc de hepatotoxicitate în cazul administrării prelungite în doze mari de paracetamol.

Riscul toxicităţii paracetamolului poate fi crescut la pacienţii în tratament cu alte medicamente potenţial hepatotoxice sau medicamente inductoare enzimatice.

Tratamentul prelungit cu doze mari de paracetamol creşte riscul hemoragic al anticoagulantelor cumarinice.

Dozele ocazionale nu au efect semnificativ.

Paracetamolul poate influenţa valorile uricemiei determinate prin metoda acidului fosfotungstic şi ale glicemiei, prin metode oxidative.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Paracetamolul nu afectează capacitatea de a conduce  vehicule sau  de  a  folosi utilaje.

 

Doze si mod de administrare

Cum se administrează Panadol Extra?

Adulţi şi adolescenţi peste 12 ani

Datorită prezenţei cafeinei, medicamentul se va utiliza cu prudenţă la pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare (de exemplu, hipertensiune arterială, aritmii). De asemenea, produsul nu se administrează seara (risc de apariţie a insomniei).

Utilizarea in exces a cafelei sau a ceaiului concomitent cu tratamentul cu Panadol Extra poate determina stare de nervozitate si iritabilitate.

Nu depăşiţi dozele recomandate.


Reactii adverse/ Supradozaj

Panadol este potrivit pentru dumneavoastră ?

Majoritatea pacienţilor care utilizează Panadol Extra nu au reacţii adverse. Totuşi, ocazional, pot să apară reacţii alergice, ca de exemplu erupţii cutanate. Consumul excesiv de ceai sau de cafea în timpul administrării Panadol Extra poate produce iritabilitate sau agitaţie. Adresaţi-vă medicului la apariţia oricărui efect neobişnuit.

Ce trebuie să ştiţi în cazul în care aţi luat prea mult Panadol Extra?

Dacă depăşiţi doza recomandată, adresaţi-vă imediat medicului, chiar dacă vă simţiţi bine.

Supradozajul paracetamolului poate produce insuficienţă hepatică.

 

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.