Prospecte de medicamente

Trachisan - comprimate de supt

Ce este Trachisan – comprimate de supt şi pentru ce se utilizează

Trachisan – comprimate de supt face parte din grupa: produse pentru zona orofaringiană. Antiseptice

Medicamentul se poate utiliza pentru :

Inflamaţii şi infecţii ale cavităţilor orală şi faringiană (inflamația mucoasei bucale, inflamația gingiilor şi amigdalite). Infecţii ale căilor respiratorii superioare, dureri în gât, dificultate la înghițire. Prioritar, înaintea intervenţiilor chirurgicale din cavităţile orală şi faringiană (extirparea chirurgicală a amigdalelor, extracţii dentare).

Dacă după 10 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Trachisan – comprimate de supt

Nu utilizaţi Trachisan – comprimate de supt:

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Trachisan – comprimate de supt, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 Sportivi: Acest medicament conţine ca substanță activă şi un anestezic local (clorhidratul de lidocaină), care poate determina o reacţie fals pozitivă la testele antidoping.

Trachisan – comprimate de supt împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Trebuie evitată utilizarea în acelaşi timp sau la intervale foarte scurte de timp a altor antiseptice locale (substanțe antimicrobiene care acționează în cavitatea bucală), datorită posibilității interacțiunii medicamentoase (inactivare, antagonism).

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţivă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Din motive de siguranţă, în timpul sarcinii şi alăptării, medicamentele se vor administra numai la indicația medicului. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Trachisan - comprimate de supt nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Trachisan – comprimate de supt conţine sorbitol.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Dacă sunteţi diabetic utilizaţi cu precauţie Trachisan – comprimate de supt deoarece un comprimat de supt conţine 0,69 g sorbitol, corespunzător la 0,057 unităţi glucidice (unități de pâine).

Cum să utilizaţi Trachisan – comprimate de supt

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul sau farmacistul.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este de până la 8 comprimate de supt pe zi la adulţi şi adolescenţi şi până la 6 comprimate de supt pe zi la copii între 4 – 12 ani.

Lăsați un comprimat de supt să se dizolve lent în gură, la fiecare două ore.

În general simptomele regresează după câteva zile. Totuşi, pentru a asigura succesul terapeutic, Trachisan - comprimate de supt trebuie luat încă 2 – 3 zile după dispariția simptomelor.

Dacă după 10 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Utilizarea la copii

Este contraindicată administrarea la copii cu vârsta sub 4 ani 

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.