Ştiri medicale
1340 accesări 18 Ianuarie 2016 0 comentarii

Recomandări de sezon pentru constănţeni

Pentru a putea face faţă temperaturilor scăzute, specialiştii din cadrul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Constanţa ne recomandă să ţinem cont de o serie de reguli. În primul rând, medicii atrag atenţia asupra faptului că bătrânii şi copiii sunt categorii mult mai vulnerabile în faţa afecţiunilor de sezon, precum virozele, gripa sau pneumonia, motiv pentru care aceştia trebuie să poarte îmbrăcăminte adecvată temperaturilor de afară şi să îşi menţină o alimentaţie sănătoasă.
„Copiii şi vârstnicii, grupele de populaţie mai vulnerabile, care răcesc mai uşor, a căror imunitate este mai slabă trebuie să se îmbrace adecvat momentului zilei şi temperaturilor de afară. Alimentaţia acestora trebuie să fie bogată în legume şi fructe crude, reco-mandat ar fi 5 porţii pe zi. Apoi, trebuie să aibă un aport corespunzător de proteine vegetale şi animale, fără grăsimi în exces şi fără a consuma prea multe produse lactate ce favorizează durerile şi problemele de la nivelul articulaţiilor. Rămâne foarte importantă şi respectarea normelor de igienă personală.
Zilele umede şi în care sunt prezente şi precipitaţiile sunt un factor favorizant pentru răceli, dureri de cap, «dureri de mijloc». Aşadar, îmbrăcaţi-vă adecvat, protejaţi-vă zonele vulnerabile şi expuneţi-vă la vremea de afară doar atunci când este cu adevărat necesar”, a precizat dr. Loti Popescu, coordonator al programelor de sănătate din cadrul DSP Constanţa.

Taguri articol: stiri medicale raceala si gripa loti popescu

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.