Ştiri medicale
1048 accesări 19 Noiembrie 2015 0 comentarii

Se strâng fonduri pentru pacienţii cu hemofilie

Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România (ANHR) a lansat campania „Strângem kilometri pentru pacienţii cu hemofilie”, scopul acesteia fiind creşterea independenţei copiilor hemofilici din ţara noastră.

În cadrul campaniei, se vor strânge fondurile necesare organizării celei de-a doua ediţii a Academiei de Hemofilie, o iniţiativă care răspunde nevoilor pacienţilor minori şi a aparţinătorilor acestora de consiliere psihologică, informare, dar şi reintegrare în diferite grupuri sociale.

ANHR îşi propune să atragă atenţia autorităţilor locale asupra nevoii pacienţilor hemofilici de a avea acces neîntrerupt la tratament profilactic şi la tratament la domiciliu.

„Pacienţii români cu hemofilie se confruntă cu foarte multe dificultăţi în a-şi ţine boala sub control. Ei nu au acces la cantitatea de factor de coagulare necesară atunci când trec prin episoade hemoragice, iar terapia profilactică este disponibilă doar pentru un număr limitat de copii”, a declarat Nicolae Oniga, preşedinte ANHR.

Taguri articol: stiri medicale hemofilie tratament

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.