Ştiri medicale
1636 accesări 18 Ianuarie 2016 0 comentarii

Sezonul virozelor! Ce au de făcut părinţii


Ne aflăm în plin sezon al virozelor respiratorii, iar în secţia de pediatrie şi ambulatoriul Spitalului Privat Isis prezenţa copiilor bolnavi cu simptomatologie variată este într-un număr din ce în ce mai mare.
În atenţia medicilor ajung mulţi bebeluşi, dar şi copii cu vârste de până la 12 ani, cei mai mulţi cu stări febrile, cefalee, vărsături şi scaune diareice.
De asemenea, s-au înregistrat situaţii în care prezenţa în unitatea medicală a fost cauzată de tulburările digestive provocate de o alimentaţie necorespunzătoare vârstei celor mici.
De aceea, specialiştii Isis vă recomandă să respectaţi câteva reguli importante pentru o iarnă liniştită:
- evitaţi spaţiile aglomerate sau închise: mall-uri, locuri de joacă, mijloace de transport în comun şi păstraţi o igienă riguroasă a mâinilor prin spălare frecventă.
- oferiţi copiilor o dietă sănătoasă, cu aport suficient de vitamine, în special vitamina C - ajută la întărirea sistemului imunitar.
Evitaţi mâncărurile grase, tocături, prăjeli, maioneză, dulciuri în exces, băuturi acidulate. Temperatura din casă trebuie să fie una optimă, pentru a evita supraîncălzirea copilului şi deshidratarea, favorizate de uscarea aerului. Nu administraţi copiilor medicamente fără acordul medicului. Vă reamintim că pentru orice urgenţă medicală puteţi cere asistenţă gratuită la linia tele-fonică 07 ISIS ISIS. Nu este percepută nicio suprataxă pentru aceste apeluri.
Secţia de Pediatrie a Spitalului Privat Isis oferă asistenţă şi îngrijiri medicale non-stop în regim de urgenţă şi posibilitatea de a face internări. Vă puteţi însoţi copilulîntr-una dintre rezervele spitalului. 24/24 medicii vă stau la dispoziţie.
Tot în cadrul Spitalului Privat Isis funcţionează şi ambulatoriul de Pediatrie, în care cei mici pot beneficia şi de alte consultaţii pediatrice de specialitate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.