Ştiri medicale
1436 accesări 23 Ianuarie 2016 2 comentarii

Statistici îngrijorătoare. Cum stau românii la capitolul sănătate

La nivel naţional, cele mai comune cinci afecţiuni pe care cei chestionaţi le-au acuzat în ultimele 12 luni sunt răceala (care a fost asociată cu tuse, dureri în gât, infecţii ale tractului respirator superior) sau gripa şi au fost raportate de peste jumătate dintre ei, probleme cu somnul (27%), dureri musculare sau articulare din cauza unei accidentări sau a efortului excesiv (25%), probleme cu greutatea în exces (21%) şi migrene sau dureri de cap severe (21%).
Există unele diferenţe clare între bărbaţi şi femei. Femeile, în procente mai mari decât bărbaţii, afirmă că au experimentat în ultimele 12 luni aproape toate suferinţele analizate de studiu GfK.
Există, de asemenea, o reaşezare a afecţiunilor în top 5 pentru fiecare gen. Pentru femei, migrena sau durerile de cap severe reprezintă al treilea motiv de nemulţumire atunci când vine vorba de sănătate, dar nu figurează în primele cinci afecţiuni reclamate de bărbaţi (27% dintre femei se plâng de acestea şi doar 15% dintre bărbaţi). În cazul bărbaţilor, arsurile la stomac sau refluxul gastroesofagian este a patra cea mai comună problemă de sănătate, dar aceasta nu figurează în top 5 pentru femei - chiar dacă mai multe femei decât bărbaţi declară că au experimentat în ultimul an aceste simptome (19% dintre bărbaţi şi 21% dintre femei).

Taguri articol: stiri medicale accident gripa migrena durerile stomac

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

2 comentarii

24 ianuarie 2016 adevar
adevar

Ei romani cand o sa intrati in doliu national exact acolo sa cautati de ce vau murit rudele

24 ianuarie 2016 adevar
adevar

Pai rapesc cu droguri cetatene din ue si le abuzeaza . Cum credeti ca o sa i lasam sa stea cu sanatatea . romani o sa intre in doliu national

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.