Pateu de ficat de pasăre, preparat în casă
Aperitive 14 Octombrie 2015 de Redactor

Pateu de ficat de pasăre, preparat în casă

Nimic nu poate fi mai bun decât un preparat proaspăt, pregătit în casă din ingrediente de calitate. Exact cum o făceau bunicii noştri pe vremuri. Spre exemplu, nu cred că a-ţi zice NU unui pateu din ficăţei de pui, preparat în casă. Ingrediente 500 gr. ficăţeii de pui, 500 ml lapte, 100 gr. unt, 20 ml ulei, 1 ceapă, 1 foaie de dafin, 1/2 linguriţă de cimbru, sare şi piper după gust. Mod de preparare Ficăţeii se spală apoi se pune la ...

Citește mai mult

Zacuscă de vinete, preparată rapid
Aperitive 15 Octombrie 2015

Zacuscă de vinete, preparată rapid

Ingrediente: 2 kg ceapă, 3 kg ardei gogoşar, 3 kg vinete (coapte), 2 kg roşii proaspete, 1 l ulei, sare de mare. Mod de preparare: Ceapa şi ardeii se rad pe răzătoarea mare. Se pune ulei la încins, se adaugă ceapa şi se lasă cinci minute, apoi se adaugă şi ardeiul. Se fierbe 30 de minute la foc mic, amestecând suficient. Se adaugă apoi vinetele tocate şi se lasă să fiarbă. Roşiile se rad şi se adaugă la compoziţie, care se fierbe în continuare. În ...

Citește mai mult