250 g ciuperci 3 – 4 ouă 100 g cașcaval o ceapă roșie o țelină un morcov oțet sau zeamă de lămâie sare piper Cantitatea este calculată pentru patru - șase porții. Ciupercile se curăță, se spală bine în mai multe ape și se pun în apă clocotită, cu sare și oțet, pentru a fierbe. După aproximativ 15 – 20 minute se scurg de apă (care se păstrează), se lasă să se răcească, apoi sunt tăiate în ...
Nu pregătiți salata cât timp legumele fierte sunt calde. De asemenea, nu folosiți legume calde și crude în aceeași salată. În ambele cazuri, salatele se vor acri. Pentru a nu-și pierde vitaminele, legumele trebuie puse în apă clocotită, în vase acoperite, și ținute la fiert doar cât să se înmoaie. Pentru a-și păstra culoarea verde, fasolea păstăi și mazărea verde se fierb în vase acoperite ...
Pentru a elimina gustul și aspectul neplăcut pe care, în unele situații, îl dau mâncărurilor unele substanțe conținute de legume, gospodinele sunt sfătuite ca, după spălarea și curățarea legumelor, să le prepare corespunzător. În rândurile următoare, vom enumera câteva moduri de preparare corecte: Castraveții și varza se taie în felii, respectiv fideluță, se sărează și se scurg după aproximativ 10 – 15 minute ...
400 g linte 3 cepe Un morcov O rădăcină de pătrunjel O țelină mică O crenguță de cimbru Ulei Oțet O legătură de verdeață (mărar sau pătrunjel) Sare Piper 100 – 200 g carne afumată (dacă se dorește și carne în salată) Lintea se spală bine în câteva ape și se pune de seară la înmuiat în apă caldă, lăsându-se până a doua zi. Când se pune la fiert se adaugă o ceapă, morcovul ...
3 sau 4 morcovi O ceapă Ulei Zeamă de lămâie sau oțet Sare O legătură pătrunjel verde Câteva măsline Un ardei gras Morcovii se curăță, se dau prin răzătoarea mare și se pun într-un castron. Ceapa se curăță, se dă prin răzătoarea mare sau se taie mărunt, se adaugă peste morcov, amestecându-se bine. Se adaugă, după gust, sare, ulei, zeama de lămâie sau oțetul. Se garnisește cu ardei gras tăiat fâșii ...
Atunci când sunteţi în grabă, aveţi musafiri sau pur şi simplu vreţi să gătiţi ceva gustos, puteţin încerca o delicioasă salată de pui cu ciuperci şi gogoşari. În doar jumătate de oră, totul e gata. Ingrediente Un piept de pui mai marisor 200 gr ciuperci 5-6 morcovi mai mari gogosari murati 2 oua ulei sare smantana ceapa verde Mod de preparare - Salata cu piept de pui si ciuperci Pieptul de pui se taie,se condimenteaza si se face la ...