Ştiri medicale
1125 accesări 10 Noiembrie 2015 0 comentarii

Teste gratuite pentru hepatită. De ce e importantă diagnosticarea

Peste 5.700 de persoane au beneficiat de testare gratuită pentru depistarea infecţiei cu virusurile hepatitice B şi C, la Fundaţia Baylor Marea Neagră, în primele 9 luni ale anului.

Numai în trimestrul al treilea al acestui an au fost înregistrate aproape 1.700 de persoane care au accesat acest serviciu, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului 2014 erau înregistrate aproape 2.500.

Procentul cazurilor reactive s-a menţinut similar cu cel din 2014, respectiv 2,95% pentru infecţia cu virusul hepatitic B şi 2,77% pentru cea cu virus C.

Diminuarea numărului de testări a fost determinată de reducerea deplasărilor realizate cu unitatea mobilă, membrii echipei Baylor canalizându-şi activitatea către acordarea de asistenţă persoanelor cu rezultate reactive.


„Deşi s-a înregistrat o reducere a numărului total de testări, interesul populaţiei pentru acest serviciu oferit de Baylor nu a scăzut. Numărul de clienţi care trec zilnic pragul cabinetelor fixe a rămas constant, între 8 şi 10. Cei mai mulţi sunt trimişi de către rude sau cunoştinţe care au beneficiat deja de serviciile centrului de excelenţă sau care au auzit de ele de la beneficiari” ,

a declarat Adelina Negulescu, membru al echipei de testare.

Serviciul de consiliere şi testare al Baylor funcţionează din anul 2007 şi se adresează locuitorilor din zona Dobrogei, la finalul lui 2014, fiind depăşit pragul de 40.000 de beneficiari. Persoanele care doresc să îşi cunoască starea de sănătate primesc, gratuit, pe lângă analizele de sânge propriu-zise şi consiliere pre şi post testare.

Taguri articol: stiri medicale hepatita

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.