Tigara electronica (2)

Tigara electronica (2)
10 Iulie 2014
1295 accesări
2 comentarii

Dar aici este păcăleala! Omul este convins că foloseşte un produs care nu-i dăunează sănătăţii şi, în schimb, îşi satisface nevoia de fumat. Nici vorbă să se lase de fumat
Ţigara electronică este promovată drept „alternativa perfectă” sau „varianta sănătoasă a fumatului”. Cât de sănătoasă este utilizarea ei şi se reuşeşte, într-adevăr, renunţarea la fumat cu ajutorul ţigării electronice? Dr. Vera Eniko Pall, medic specialist pneumolog, coordonatorul programului „STOP FUMAT” din judeţul Constanţa, a precizat: „Ţigara electronică asigură necesarul de nicotină al fumătorului şi îi dă satisfacţia gestului, ferindu-l în acelaşi timp de inhalarea fumului rezultat din arderea clasică - plin de factori cancerigeni! Dacă pacienţii ar reduce progresiv doza de nicotină, folosind din ce în ce mai rar ţigara electronică, atunci s-ar putea lăsa de fumat la un moment dat. Dar aici este păcăleala! Omul este convins că foloseşte un produs care nu-i dăunează sănătăţii şi, în schimb, îşi satisface nevoia de fumat. Nici vorbă să se lase de fumat!”, a mai atras atenţia specialistul. Ceea ce demonstrează, a subliniat doctorul, că ţigara electronică menţine dependenţa de gest, cât şi dependenţa de nicotină. „În plus, după o scurtă folosire, majoritatea pacienţilor revin la ţigara clasică, întrucât gustul şi aburul produs de aceasta nu-i mai sunt suficiente. Din punctul meu de vedere, ţigara electronică este doar o păcăleală pentru cei care vor să se lase de fumat. Cei care o folosesc ar trebui să fie atenţi la doza de nicotinacare, căci de unde o inhalează, are efecte asupra organismului, în special cardio-vasculare”, ne-a declarat dr. Vera Eniko Pall. O altă mare greşeală a fumătorilor care folosesc ţigările electronice este că îşi mai aprind, chiar dacă numai din când în când, şi câte o ţigară obişnuită. „Este o greşeală similară folosirii substituenţilor de nicotină - plasturii, guma de mestecat cu nicotină etc. Corect este ca tratamentul cu substituenţi de nicotină să fie început din ziua în care se renunţă la ţigară. Practic, ţigara electronică s-ar dori un substituent de nicotină, deci nu trebuie folosite concomitent”, a mai explicat specialistul.

Taguri articol: breaking pneumologie stil de viata vera eniko pall

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

2 comentarii

9 septembrie 2014
Smoke Mania

Tigara electronica este mai putin daunatoare, dar totusi nu este fara riscuri.

10 iulie 2014
Vipercig

In primul rand, din punct de vedere al sanatatii oricum de expui la mai putine riscuri daca vapezi tigara electronica. Si chiar daca continui sa folosesti tigara electronica tot este mai bine decat sa fumezi. Totodata, va recomand sa faceti niste cercetari amanuntite si o sa vedeti ca exista multe persoane care au redus treptat concentratia de nicotina si care au renuntat definitiv si la tigara electronica. Nu in ultimul rand, vedeti ca exista cateva studii realizate de medici cardiologii care sustin foarte clar ca tigara electronica nu are efecte negative asupra inimii.

Articol publicat de Florentina BOZÎNTAN