Ştiri medicale
1581 accesări 09 Martie 2017 0 comentarii

Una din zece persoane suferă de o boală renală

Ziua Mondială a Rinichiului este marcată, anul acesta, pe 9 martie. Cu această ocazie, şeful Clinicii de Nefrologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, conf. dr. Liliana Tuţă va organiza astăzi o conferinţă de presă cu tema „Stil de viaţă sănătos pentru rinichi sănătoşi”. În cadrul acestui eveniment se va discuta despre legătura dintre boala de rinichi şi obezitate, un important factor de risc pentru apariţia afecţiunilor renale.

La ora actuală, unul din zece oameni suferă de o afecţiune a rinichiului, iar milioane de pacienţi mor ca urmare a complicaţiilor acestei boli.

În prezent, în judeţul Constanţa avem sute de bolnavi care fac dializă şi peste o mie de persoane cu insuficienţe renale în diferite stadii.

Şeful secţiei de Hemodializă, dr. Bogdan Câmpineanu susţine că aparatele ajută foarte mult bolnavii, dar nimic nu poate înlocui un rinichi normal. „Tot ce fac aparatele reprezintă doar o minune a tehnicii şi a cunoaşterii la momentul actual, dar nu pot suplini un rinichi normal. Viaţa omului cu dializă nu este una normală, dacă de trei ori pe săptămână trebuie să stea legat timp de câte patru ore de câte un pat. Este clar că acest lucru nu este deloc uşor de suportat ori ce poate fi mai important decât ca omul să aibă o viaţă normală?”, a precizat medicul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.