Boli şi afecţiuni
1061 accesări 10 Martie 2016 0 comentarii

Ajutor pentru copiii constănţeni bolnavi de cancer

Asociaţia „Dăruieşte Aripi” a achiziţionat un aparat de detectare rapidă a venelor, pe care l-a donat copiilor din evidenţa Centrului medical de zi „Focus”. Aparatul modern a fost obţinut cu ajutorul unor sponsori constănţeni şi va fi folosit pentru a diminua suferinţa copiilor bolnavi din timpul analizelor.
„Chinul găsirii unei vene la un copil umflat de chimioterapie sau deshidratat va fi mai mic. Aceşti copii vin zilnic, săptămânal sau lunar la analize şi tratament. Ei duc o luptă lungă, surdă şi dureroasă cu cancerul. De acum găsirea venelor va fi mai uşoară, pentru că acest aparat arată asistentelor exact unde sunt venele şi recoltarea se face de la prima înţepătură, fără greş…Copiii bolnavi plâng prea mult, iar părinţii lor şi mai mult, dar aparatul acesta ne aduce o mare, mare uşurare”, a declarat Alina Vasea, Fondatoarea Asociaţiei „Dăruieşte Aripi”.
Aparatul cu sistem de detectare rapidă a venelor costă aproximativ 6.000 euro şi va fi de mare ajutor copiilor bolnavi de cancer. Trauma acestora, provocată de înţepăturile fără număr, se va diminua. Acest aparat este deja folosit de numeroase clinici şi spitale de pediatrie din toată lumea.
„Dispozitivul Accuvein afişează o hartă a vascularizării venelor, pe suprafaţa pielii, permiţând asistentei să aleagă vena corect, să evite valvele sau bifurcaţiile. Procedura de venopunctură mai eficientă reduce disconfortul micului pacient”, a declarat dr. Adriana Apostol, specialist oncolog al centrului „Focus”.
„Dăruieşte Aripi” este o organizaţie non profit, menită să susţină proiecte caritabile în domeniul medical, cu scopul de a aduce un progres în tratarea pacienţilor din sistemul de stat românesc. Această asociaţie sprijină copiii bolnavi, aflaţi în dificultate, din zona de sud-est a ţării, prin implementarea unor proiecte în domeniul medical. Scopul asociaţiei este de a îmbunătăţi şansele de vindecare şi supravieţuire a copiilor bolnavi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.