Ştiri medicale
535 accesări 13 Ianuarie 2016 0 comentarii

Cardurile de sănătate, blocate din nou! Medici neputincioşi şi pacienţi întorşi din drum

Blocarea sistemului cardurilor de sănătate a devenit o obiş-nuinţă, spun medicii de familie. În timp ce reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Să-nătate ridică din umeri, pacienţii fac cale bătută între Casă şi cabinetele medicale sau farmacii ca să poată beneficia de servicii medicale decontate.

Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, a explicat că sigurul lucru pe care medicii de familie şi-l doresc este să existe un serviciu alternativ în care să se poată elibera reţete, atunci când sistemul informatic nu merge.

Totodată, reprezentanţii ca-selor de asigurări confirmă validarea serviciilor în sistem offline, ceea ce presupune că medicii pot acorda consultaţii şi pot efectua investigaţii chiar dacă sistemul nu funcţionează tem-porar. Reprezentanţii CJAS Constanţa susţin că problema nu poate fi remediată pe plan local, sistemul fiind gestionat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.