04 Mai 2016
4155 accesări
0 comentarii

Infecţiile urinare sunt extrem de frecvente, mai ales la femei, de aceea, deseori, trec neobservate, în special cele cu simptome uşoare. Specialiştii spun că este foarte importantă identificarea simptomelor infecţiilor urinare, deoarece o infecţie netratată se poate agrava şi poate afecta şi rinichii. În ultimă instanţă, o infecţie urinară gravă, netratată, se poate transforma în septicemie, ameninţând viaţa.


„Infecţia urinară este determinată de multiplicarea germenilor de origine fecală în tractul urinar. Această infecţie este mai frecventă la femei, din cauza diferenţelor anatomice de la nivelul aparatului urinar”, menţionează dr. Dana Buliga, medic primar.

Cele mai frecvente simptome sunt cistita, usturimea şi durerea la micţiune, urinarea frecventă, urina tulbure sau cu sânge. În cazul infecţiilor mai grave apare febra, greaţa, vărsăturile şi durerea lombară. Pentru a ţine la distanţă infecţiile urinare, este foarte importantă hidratarea corespunzătoare, evitarea constipaţiei printr-o dietă echilibrată, urinarea înainte de un efort intens, dar şi înainte şi după actul sexual, igiena locală şi supravegherea ginecologică şi urologică.

La primele semne de infecţie urinară, pacienţii trebuie să ceară ajutor de specialitate, deoarece, dacă se administrează un tratament fără indicaţie medicală, simptomele pot dispărea, dar nu şi infecţia.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU