Sfatul medicului
527 accesări 27 Ianuarie 2021 0 comentarii

Acces mai rapid la servicii medicale pentru bolnavii cu scleroză multiplă

Pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă vor avea acces mai rapid la servicii medicale în apropiere de domiciliu, în județul de reședință. Prin modificarea Normelor tehnice de aprobare a programelor naționale curative, orice spital se poate acredita pentru a fi inclus în Programul național de tratament al bolilor neurologice, au anunțat reprezentanții Casei Naționale de Asigurare de Sănătate. Astfel, pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă vor putea să fie tratați și monitorizați de către medicul neurolog fără a mai fi nevoiți să se deplaseze sute de kilometrii într-un centru universitar acreditat.

Îmbunătățirile aduse programului național de scleroză multiplă atât în vederea actualizării protocoalelor terapeutice, cât și acreditării a cât mai multor centre de neurologie în toată țara se datorează colaborării dintre Societatea Română de Neurologie și Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA, cu sprijinul Comisiei de Neurologie a Ministerului Sănătății și a specialiștilor din Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.