27 August 2020
496 accesări
0 comentarii

Sursa foto Monden

Sursa foto Monden

În caz că nu știați, uleiurile de pește provin din țesuturile peștelui gras, cum ar fi păstrăvul, macroul, tonul, heringul, sardinele și somonul. Nutriționiștii spun că uleiul de pește este extraordinar pentru sănătate. În primul rând, acizii grași omega-3, prezenți în pește, protejează inima foarte bine și sunt benefici pentru a liniști bătăile neregulate ale acesteia și a scădea nivelul trigliceridelor, prin urmare, scad riscul de atac de cord și cerebral.

Totodată, uleiul de pește este excelent pentru creier, datorită conținutului mare de acizi grași omega-3, care protejează membranele celulare. Apoi, celulele nervoase au nevoie de acești acizi pentru a funcționa corespunzător și cercetătorii au ajuns la concluzia că uleiul de pește chiar îmbunătățește memoria și încetinește efectele îmbătrânirii. În plus, suplimentele cu omega-3 ajută la tratarea depresiei, dar cercetătorii sunt încă nesiguri în privința mecanismelor, deși știu cu siguranță că acesta crește nivelul de serotonină.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU