Pediatrie
113 accesări 05 August 2022 0 comentarii

Acneea la bebeluși dispare, deseori, de la sine, fără tratament

De cele mai multe ori, acneea la bebeluşi dispare de la sine şi nu are nevoie de niciun tratament. Chiar şi aşa, fenomenul este întâlnit pe faţă, obraji, nas şi frunte. Medicii susţin că nu există multe măsuri pe care să le puteţi lua pentru a preveni apariţia acestei probleme şi că, în majoritatea cazurilor, afecţiunea dispare singură. Cu toate acestea, dacă apare între vârsta de şase luni şi doi ani, intervenţia devine necesară pentru a preveni reapariţia acneei în adolescenţă.

Adesea, diagnosticul acestei afecţiuni a pielii este uşor de stabilit. Prin urmare, nu este necesar să recurgeți la analize specifice. Totodată, trebuie să știți că afecţiunea la care facem referire nu este o reacţie alergică şi nici nu este rezultatul a ceva ce s-a întâmplat în timpul naşterii. Acneea la copii nu este o erupţie cauzată de o digestie proastă. Acneea apare la 2-5% din nou-născuţi. Practic, producţia de sebum duce la alterarea epidermei, iar în lunile următoare naşterii, producţia de sebum este foarte ridicată, la fel ca în timpul adolescenţei.

Taguri articol: pediatrie acnee

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.