Boli şi afecţiuni
66651 accesări 27 Octombrie 2016 0 comentarii

Aerosolii cu dexametazonă: reacţii adverse îngrozitoare

Nebulizatorul este un accesoriu nelipsit din viaţa părinţilor, mai ales a celor care au copii cu vârste sub şapte ani. Cei drept, aerosolii, chiar dacă nu sunt naturali, pot ameliora simptomele afecţiunilor respiratorii, iar în multe cazuri le pot şi vindeca.

Însă, pe lângă serul fiziologic, la indicaţia medicului sau nu, părinţii folosesc şi medicamente, unele cu rolul de a fluidifica mucozităţile, altele cu rolul de a le inhiba. Dr. Georgeta Anghel Dincă, medic primar pediatrie, alergologie şi imunologie, este de părere că medicamentele folosite de părinţi, pe bază de cortizon, nu sunt indicate în tratarea afecţiunilor la copii, deoarece cortizonul poate provoca reacţii adverse care nu mai pot fi remediate, cu efecte dezastru-oase la maturitate.

„Sunt împotriva corticoterapiei, acele perfuzii care li se pun copiilor ori aerosolii cu dexametazonă, acest abuz duce la defor-marea mucoasei bucale şi faringiene. Cortizonul îl îngraşă pe copil, produce obezitate şi diabet, iar la maturitate se instalează hipertensiunea. După vârsta de cinci ani, apar dereglările hormonale, se dezechilibrează organismul total. Tinctura de coacăz negru este cortizonul natural, poate fi benefică în unele cazuri, dar în niciun caz nu se administrează copiilor”, a declarat, pentru Cuget Liber, medicul specialist.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.