Sursa foto: Caută sănătatea

Sursa foto: Caută sănătatea
Sursa foto: Caută sănătatea
Ştiri medicale
211 accesări 14 Februarie 2020 0 comentarii

Adulții și copiii cu hepatită C din Constanța beneficiază de tratament fără interferon

Vești bune pentru pacienții diagnosticați cu hepatită C: reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au anunțat reluarea tratamentelor fără interferon.

„În baza noilor contracte, prescrierea tratamentelor fără interferon pentru pacienții cu hepatită virală cronică C a fost reluată pe 5 februarie. Vor beneficia de tratament un număr de 17.500 de pacienți adulți, indiferent de stadiul de fibroză și ciroză compensată, pentru genotipul 1b, cel mai des întâlnit în România, dar și pentru genotipurile 1a și 4, care înregistrează o incidență mai scăzută în țara noastră. De asemenea, pentru prima oară, se acordă tratament fără interferon și pentru 100 de copii și adolescenți cu vârstă cuprinsă între 12 și 18 ani”, au transmis reprezentanții CNAS.

Tratamentul fără interferon va fi asigurat adulților de medici din specialitățile gastroenterologie și boli infecțioase din județele Arad, Bacău, Brașov, București, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Bihor, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Suceava, Mureș, Timiș, precum și cu CAS OPSNAJ.

Pentru copii, tratamentul este asigurat în București, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Sibiu, Timiș.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.