13 August 2020
613 accesări
0 comentarii

Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute ale zahărului în sânge, dar nu suficient de mult încât persoana în cauză să fie diagnosticată cu diabet. Atenție! Studiile arată că unul până la trei pacienți din patru care sunt diagnosticați cu o formă de prediabet vor face diabet zaharat mai târziu, arată doctorulzilei.ro.

Specialiștii spun că nu există alimente care să scadă nivelul de zahăr din sânge, numai insulina sau medicamentele o pot face, precum și exercițiile fizice. Totuşi, există unele alimente pe care le puteți mânca fiindcă au un indice glicemic scăzut. Practic, acest lucru înseamnă că aceste alimente nu vor crește nivelul de zahăr din sânge.

Modul în care un aliment poate modifica glicemia este exprimat prin indicele glicemic (IG) al acestuia. Mai exact, cu cât un aliment are un IG mai mare, cu atât capacitatea acestuia de modificare a nivelului glucozei din sânge este mai mare. Iată alimente care țin glicemia sub control:

Afinele, renumite pentru conținutul scăzut de fructoză, ceea ce împiedică acumularea de glucoză în sânge. În plus, sunt bogate în antioxidanți. Pe lângă acestea, pe lista alimentelor benefice se află avocado, citricele, ouăle, scorţişoara, peştele, migdalele.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU