Sfatul medicului
136 accesări 08 Septembrie 2019 0 comentarii

Află cum ajută tratamentul cu keratină în cazul podoabei capilare

Keratina este un tip de proteină de care cu siguranță ai auzit. Este acea proteină care intră în alcătuirea firelor de păr, se găsește în piele şi în unghii. În plus, keratina se găsește şi în organele şi glandele interne.

Acesta este o proteină cu rol de protecție, mai puțin predispusă la deteriorare sau rupere decât alte tipuri de celule pe care organismul uman le produce. Ea poate fi derivată din penele şi coarnele de la diferite animale şi poate fi apoi folosită ca ingredient în produsele cosmetice pentru îngrijirea părului, menționează doc.ro.

Sunt persoane care au folosit keratina pe podoaba capilară şi, în urma acestui tratament, au mărturisit că părul este mai moale şi mai ușor de pieptănat, drept rezultat al acestei proteine. Desigur, trebuie să reținem că efectele tratamentelor pot varia mult, în funcție de cât de sănătos este firul de păr, de grosimea naturală a firului de păr şi de ce tip de tratament cu keratină se folosește. Experții explică şi modul în care funcționează această proteină: keratina este cea care nivelează celulele care se întrepătrund, pentru a forma firele de păr. Straturile de celule, care sunt cuticulele transparente ce alcătuiesc firul de păr, absorb, teoretic, keratina, iar rezultatul este un păr care arată mai bine, este mai neted şi mai strălucitor. Părul creț, de pildă, va fi mai puțin dezordonat, va fi mai ușor de aranjat şi va avea un aspect mai drept.

Înainte de a încerca un tratament cu keratină pentru păr (care implică folosirea unor substanțe chimice riscante), specialiștii spun că trebuie să avem în vedere un produs cosmetic pentru păr care conține keratină (șampon, balsam, serum etc.), pentru a vedea dacă putem obține cu ajutorul lui acel aspect strălucitor al podoabei capilare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.