Sfatul medicului
1409 accesări 09 Decembrie 2019 0 comentarii

Ai picioarele reci? Încearcă masajul cald, hidroterapia sau ceaiul de ghimbir

Picioarele reci reprezintă o problemă des întâlnită în rândul persoanelor cu circulația sanguină deficitară. Picioarele se răcesc atunci când acestea nu primesc suficient sânge şi oxigen - atunci când circulația se îmbunătățește, problema picioarelor reci dispare. Extremitățile reci pot trăda însă şi probleme de sănătate precum anemia, sindromul picioarelor neliniștite, hipotiroidism, diabet sau hipotermie. Şi consumul abuziv de alcool, fumatul şi deficitul de nutrienţi contribuie la apariția senzației de picioare reci, informează romedic.ro.

Există o serie de remedii naturiste pe care le poți folosi pentru a combate picioarele reci. Masarea acestora reprezintă cea mai simplă şi eficientă metodă terapeutică de încălzire a picioarelor. Prin masarea picioarelor se stimulează circulația sanguină, iar dacă se folosește şi un ulei cald, senzația de încălzire va fi imediată. Încălzește puțin ulei de cocos sau de măsline în cuptorul cu microunde şi masează-ţi ambele picioare cu acest ulei. După masarea picioarelor, pune-ţi o pereche de șosete din bumbac. Repetă operațiunea în fiecare seară, iar senzația de picioare reci va fi combătută.

Hidroterapia este o altă metodă eficientă care constă în folosirea atât a apei calde, cât şi a apei reci, cu scopul îmbunătățirii circulației sanguine şi a încălzirii picioarelor. Umple două ligheane cu apă, unul cu apă caldă, altul cu apă rece. Înmoaie-ţi picioarele în apa rece timp de două minute, apoi pune-le în ligheanul cu apă caldă, unde le vei lăsa tot două minute. Repetă această operațiune preț de 15-20 de minute, apoi usucă-ţi picioarele cu un prosop şi încalță-te cu șosete groase. Dacă vei repeta această procedură de câteva ori pe zi, preț de cel puțin o săptămână, senzația de picioare reci va fi îndepărtată.

Nu în ultimul rând, ghimbirul conține compuși care au un efect de încălzire asupra picioarelor şi care stimulează totodată circulația sanguină. Pune o lingură de ghimbir ras într-un ibric, alături de 2 câni de apă şi fierbe 10 minute. Îndulcește ceaiul obținut cu puţină miere şi bea-l pe parcursul zilei, iar picioarele tale nu vor mai fi atât de reci.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.