20 Octombrie 2017
1218 accesări
0 comentarii

Proiectul Caravana „Noul pacient cu cancer” va ajunge în şase oraşe, în următoarele trei luni, inclusiv în Constanţa. Astfel, în perioada octombrie-decembrie, pacienţii diagnosticaţi cu cancer, din Constanţa, Ploieşti, Iaşi, Sibiu, Craiova şi Bacău, pot participa la seminarul organizat în cadrul caravanei.

Pacienţii din Constanţa sunt programaţi pe 9 decembrie. „Noul pacient cu cancer” se referă la acel pacient care are o nouă abordare asupra diagnosticului primit. Care alege să vadă diagnosticul primit cu alţi ochi.

Caravana „Noul pacient cu cancer” este un proiect unic în România. Scopul proiectului este de a educa, informa şi mobiliza pacienţii diagnosticaţi, pentru a avea o nouă abordare, integrativă, a cancerului şi pentru a-i determina să fie mai complianţi la tratament şi mai încrezători în resursele pe care le au la dispoziţie.

„Feedback-ul constant pozitiv al pacienţilor ne-a determinat să continuăm implementarea caravanei şi ne dorim să ajungem în cât mai multe oraşe”, a declarat Cosmina Grigore, unul din organizatorii proiectului, fostă pacientă cu cancer.

Fiecare seminar are loc într-un oraş prestabilit, are o durată de două, trei ore şi este gratuit. În cadrul seminarului, sunt dezbătute teme de interes pentru pacienţi, se prezintă poveşti de succes ale altor pacienţi, dar şi noutăţi în materie de tratamente, suplimente, terapii şi noutăţi tehnologice. Se va vorbi pacienţilor şi despre alimentaţia antitumorală personalizată, despre utilizarea protezelor mamare, despre igienă şi alimentaţia pacientului cu cancer colorectal, suplimente complementare terapiilor convenţionale. Pacienţii vor afla detalii şi despre vindecarea emoţională, despre experienţa personală privind îmbinarea alimentaţiei, suplimentelor, terapiilor convenţionale, alternative şi adjuvante, pentru menţinerea remisiei.

„Am învăţat de la pacienţi că reintegrarea într-o viaţă normală nu vine de la sine, ci cu sprijin. Depresia, tristeţea, furia, negativismul, evitarea activităţilor pe care persoana le avea înainte de operaţie sunt câteva dintre consecinţele lipsei de consiliere. Pacienţii cu cancer colorectal şi mamar, principalele cauze de mortalitate în România, beneficiază, prin acest proiect, de informare, consiliere gratuită, suport şi produse medicale care le asigură confortul”, a spus Andra Stoian, organizator.

Pacienţii care doresc să participe la acest grup de suport, gratuit, pot primi mai multe informaţii dacă apelează numărul de telefon 0760.230.226.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU