Sursa foto Playtech

Sursa foto Playtech
Sursa foto Playtech
Boli şi afecţiuni
737 accesări 25 Ianuarie 2021 0 comentarii

Alarmant: din ce în ce mai mulți tineri fac infarct miocardic!

Numărul pacienților cu afecțiuni cardiovasculare a tot crescut în ultimii ani, iar ceea ce este la fel de îngrijorător este faptul că sunt din ce în ce mai mulți tineri. „Din păcate, pe măsură ce stresul ne afectează tot mai mult viața cotidiană, vârsta de apariție a bolilor cardiace a scăzut foarte mult. Ne «izbim» de pacienți de 30 de ani, care vin cu infarct miocardic acut. Din păcate, nu toți vin în timp util”, a afirmat dr. Anca Rădulescu, medic primar cardiolog. „Este nevoie de implementarea mai multor programe de prevenție, ca oamenii să recunoască simptomele, să știe că pot avea aceste probleme de sănătate chiar dacă sunt tineri și să vină la spital în primele două ore de la debutul simptomelor”, a adăugat specialistul.

În cazul unui infarct miocardic acut, cea mai comună manifestare este durerea severă survenită brusc în piept, durere ce poate radia în maxilar, în umărul și apoi în brațul stâng sau în ambele brațe. În momentul în care este suspectat infarctul, este important ca pacientul să se prezinte de urgență în cel mai apropiat spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare supraviețuirii. „Obezitatea este pe plan mondial una din cauzele principale ale bolilor cardiace la acest moment și ne lovim de ea încă de la vârste mici. La fel de important, este exercițiul fizic. Ideal ar fi 30 de minute zilnic. Și o plimbare pe zi, într-un ritm ceva mai alert, ar trebui să ne protejeze”, a mai subliniat dr. Anca Rădulescu.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.