02 Noiembrie 2017
1720 accesări
0 comentarii

Hepatitasemnifică o afectare a ficatului care este caracterizată prin prezenţa celulelor inflamatorii în ţesutul hepatic. Afecţiunea se poate vindeca de la sine sau poate progresa către distrugerea ficatului.

Hepatitaeste acută atunci când durează mai puţin de şase luni şi cronică atunci când persistă mai mult. Grupul de virusuri hepatice cauzează cele mai multe situaţii de boală, însă hepatita poate fi produsă şi de toxine, cum ar fi cele din alcool, sau de alte infecţii şi tulburări autoimune. Poate avea o evoluţie „ascunsă”, atunci când persoana nu se simte bolnavă.

„Pacientul se simte rău atunci când boala afectează funcţionarea ficatului (legată de îndepărtarea substanţelor toxice din corp, controlarea compoziţiei sângelui sau producerea de bilă pentru digestie). Virusurile hepatice au fost notate alfabetic, de la A la G, cu diferenţe notabile între ele. Virusurile A şi E se transmit pe cale fecal-orală şi sunt boli acute, de regulă, care nu se cronicizează. Hepatitele B,C,D şi G se transmit prin fluide biologice şi au potenţial crescut de cronicizare.

De exemplu, în cazulhepatitei C,este important de ştiut că nu toate persoanele infectate vor dezvolta hepatită cronică, doar o mare parte, aproximativ 85%, iar dintre aceştia, o parte evoluează spre ciroză hepatică şi cancer hepatic”, au explicat specialiştii infecţionişti de la Baylor „Marea Neagră”.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU