27 Mai 2025
33 accesări
0 comentarii

Anumite alimente pot favoriza deshidratarea, deoarece fac corpul să piardă mai multe lichide sau pot îngreuna absorbția acestora. Totodată, în cazul expunerii la temperaturi ridicate, simptomele se pot agrava. Înainte de toate, trebuie precizat, însă, că deshidratarea apare atunci când organismul pierde mai multe lichide decât primește. Aceasta poate determina o cantitate insuficientă de apă pentru a îndeplini funcțiile normale. Tocmai pentru a evita acest proces dăunător este de preferat să includeți în dietă: fructe, legume, ceaiuri și orice alte alimente cu un conținut ridicat de apă. Pentru a menține sănătatea și funcționarea optimă a corpului, poate fi eficient să evitați alimentele care provoacă deshidratare. Se știe că alcoolul este un diuretic, care provoacă eliminarea unei cantități mai mari de urină și deshidratare. Cele mai vizibile semne se pot observa la nivelul pielii, care devine mai uscată. Așadar, înlocuiți băuturile alcoolice cu sucuri de fructe naturale sau apă minerală.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU