Nutriţie
285 accesări 27 August 2019 0 comentarii

Alegeţi cu mare atenţie cartofii!

Cartoful este un aliment extrem de folosit în bucătăria românească, având o mulţime de calităţi benefice organismului. Specialiştii spun că valoarea nutritivă a cartofului este dată de hidrocarburi şi de proteine.

Astfel, proteinele din tuberculii cartofului se numără printre cele mai asimilabile proteine vegetale şi sunt recomandate persoanelor cu regim proteic. În acelaşi timp, datorită conţinutului bogat de elemente minerale, cartoful ajută la menţinerea unui bun echilibru al acidităţii în organism.

De asemenea, cercetările ştiinţifice au demonstrat, de-a lungul timpului că regimul bogat în cartofi are o influenţă benefică asupra ameliorării memoriei. Aşa că, după ce consumaţi o porţie de cartofi, veţi observa că glucoza pe care o conţin aceştia se absoarbe în circa 15 minute, ducând instantaneu la întărirea funcţiilor memoriei.

Totuşi, până când ajung pe masă, cartofii trebuie aleşi cu atenţie deoarece există semne care trădează cartofii toxici. Este vorba despre cartofii care sub coajă sunt verzi, nu galbeni. Aceştia nu doar că sunt bogaţi în clorofilă, ci au un conţinut ridicat şi de solanină, substanţă dăunătoare organismului uman, care poate produce dureri de cap, ameţeli, greaţă şi vărsături ori deranj stomacal.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.