Sursa foto Sau Gras

Sursa foto Sau Gras
Sursa foto Sau Gras
Diete
523 accesări 28 Septembrie 2020 0 comentarii

Alegeţi mâncarea gătită, dacă ţineţi post!

În zilele noastre este mai greu şi mai scump să mănânci hrană de post. Potrivit unui studiu al Asociaţiei Nationale pentru Protecţia Consumatorilor, majoritatea alimentelor de post conţin multe E-uri şi mult mai puţine ingrediente sănătoase. Printre acestea se numără laptele de soia şi pateurile vegetale. Conform studiului, laptele de soia are o concentraţie scăzută de proteine şi conţine în mare parte apă, ulei, alge marine şi sare, precizează elytis.ro.

De asemenea, pateurile vegetale conţin aditivi alimentari, cunoscuţi sub numele de E-uri. Aceste produse sunt sărace în proteine, fibre şi grăsimi saturate. Mai mult decât atât, cantitatea de sare din acest produs ajunge până la 1,4 grame/100 de grame, atenţionează specialiştii, care au analizat etichetele a multora dintre produsele de pe rafturile hipermarketurilor.

Aceştia recomandă, însă, un consum mult mai redus în alimente ce conţin glutamat monosodic (E621), polifosfaţi (E425) şi coloranţi chimici de sinteză, conservanţi ce sunt înscriţi pe etichete sub denumirea de benzoaţi (E211, E212 şi E213). Totodată, nu sunt indicate nici produsele care conţin E320 (BHA) sau caramel (E150). Astfel, pentru a evita aceste tipuri de alimente dăunătoare pentru sănătate, este recomandat să le înlocuiţi cu mâncarea gătită şi cu fructe şi legume proaspete.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.