04 Martie 2021
299 accesări
0 comentarii

Atât adulții, cât și copiii pot suferi de diferite alergii. Ce-i mai rău, însă, este că, deseori, simptomele seamănă cu cele ale altor boli, ceea ce face ca acestea să se trateze foarte greu.

Din păcate, având în vedere mediul în care trăim, nu ne mai miră nimic. Apoi, alimentația din ce în ce mai puțin sănătoasă și stresul cotidian, toate acestea contribuie la scăderea sistemului imunitar. În primul rând, a precizat dr. Aurora Paraschiv, tusea frecventă poate fi semnul unei alergii. În cazul unei răceli, tușitul vine împreună cu durere în gât și inflamații, dacă acest lucru nu se întâmplă ar putea fi vorba despre ingerarea unei substanțe care nu v-a priit.

De exemplu, atunci când apare o iritație în perioada călduroasă a anului, primul gând se îndreaptă spre înțepăturile de insecte sau la căldura prea mare. Cu toate acestea, este important de știut că și un țânțar poate provoca reacții alergice. Așa că ar trebui să fiți atenți și la părțile de piele care vin în contact direct cu pielea, pentru că dacă sunteți iritați în zona respectivă este posibil să aveți alergie la materialul din care sunt făcute hainele sau la detergentul pe care îl folosiți.

Apoi, mâncărimea ochilor și umflarea lor se află printre cele mai întâlnite simptome ale alergiilor. Acest lucru se întâmplă de la polen sau animale. Atenție la umflăturile de sub ochi și din alte părți ale corpului, deoarece acestea indică o alergie la ceva ce ați mâncat.

Una peste alta, doctorul alergolog este cel mai în măsură să identifice substanțele care v-au provocat aceste simptome.

Totodată, mucegaiul este și el unul dintre inamicii responsabili de reacțiile alergice. Din păcate, sporii de mucegai pot apărea în orice loc cu umiditate ridicată de afară. Ei sunt răspândiți în perioada în care vremea este uscată și bate vântul. Astfel, grămezile de frunze căzute din copaci și expuse umezelii reprezintă un mediu favorizant de producere pentru aceștia. În același timp, acarienii reprezintă o clasă de păianjeni foarte, foarte mici, care sunt atrași de locuri umede, cu multă materie organică (piele, praf, sebum, etc.). Aceștia pot provoca alergii grave la oameni și animale. Pentru că sunt prea mici să îi vedem cu ochiul liber, avem impresia că nu există, dar ei se găsesc, de regulă, în saltele, perne, jucării sau cărți.

Rețineți! Dacă simptomele specifice alergiilor nu se ameliorează sub tratament în câteva zile sau se agravează, mergeți la un specialist alergolog. Acesta vă poate supune unor teste speciale care să identifice factorii care vă declanșează reacțiile alergice și vă poate da un plan de tratament personalizat. Medicația corespunzătoare vă poate ajuta să vă bucurați de orice anotimp, fără neplăceri.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU