Sursa foto: Wrinke well

Sursa foto: Wrinke well
19 Februarie 2020
698 accesări
0 comentarii

Specialiştii susţin că dacă vreţi să încetiniţi procesul de îmbătrânire, ar fi bine să fiţi foarte atenţi la ceea ce băgaţi în gură. Mihai Vasilescu, nutriţionist susţine că, în primul rând, trebuie să eliminăm din alimentaţie produsele care au un conţinut ridicat de zahăr, întrucât excesul de zahăr duce la creşterea în greutate şi favorizează apariţia diabetului, dar afectează şi pielea, grăbind procesul de îmbătrânire.

„Foarte mulţi oameni din cei cu care am discutat ştiu că un consum excesiv de alcool duce la umflarea feţei, iar cu timpul, vasele de sânge ajung să se lărgească şi să depoziteze grăsime sub formă de trigliceride. Desigur, cercetările au arătat că un pahar de vin, consumat ocazional, este benefic pentru sănătate, însă consumat regulat, duce la inflamarea ficatului şi la îmbătrânirea prematură a pielii. La fel de vinovată pentru îmbătrânirea prematură a pielii este şi cafeina, care deshidratează organismul şi creşte nivelul de cortizol, un hormon produs de glandele suprarenale, care grăbeşte procesul de îmbătrânire, atunci când se găseşte în cantităţi mari. Bineînţeles, nu trebuie să renunţaţi definitiv la cafea, dar beţi-o întotdeauna cu un pahar de apă”, a explicat specialistul.

Pe cât sunt de gustoşi, pe atât sunt de dăunători. Ne referim la cartofii prăjiţi sau hamburgeri, care cauzează o mulţime de probleme de sănătate.

Alimentele prăjite, în general, duc la creşterea în greutate şi favorizează retenţia de grăsime în organism. Multe dintre aceste produse conţin grăsimi artificiale, ce provoacă inflamarea pielii, obezitate, creşterea colesterolului şi dau peste cap producţia de insulină. Ca şi în cazul prăjelilor, alimentele procesate sunt extrem de periculoase pentru sănătate, deoarece conţin sare în exces, zahăr şi mulţi conservanţi artificiali. Studiile au arătat că favorizează procesul de îmbătrânire şi duc la apariţia unor boli grave, precum cancerul de colon.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU