Sfatul medicului
161 accesări 14 Septembrie 2018 0 comentarii

Alimentaţie de sezon. Grapefruitul ne fereşte de cancer

A venit toamna, deci este vremea să începeţi să vă reevaluaţi stilul de viaţă. Mişcarea, hidratarea corectă şi o alimentaţie bazată pe fructe şi legume ar putea fi cei mai buni prieteni ai dumneavoastră.

„Fructele şi legumele vă ajută la dezintoxicare şi aici aveţi o multitudine de variante pentru care puteţi opta: varza, varza de Bruxelles, broccoli, napi, păstârnac, morcovi, mere, portocale, mandarine, clementine şi multe altele”, a declarat dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Spre exemplu, o singură clementină conţine 60% din doza de vitamina C recomandată zilnic. Apoi, este la fel de sănătoasă ca varza, broccoli şi alte alimente-minune care luptă împotriva cancerului şi a inflamaţiilor. În plus, toate sunt bogate în fibre, potasiu, vitamina A şi C, fier şi au puţine calorii. În acelaşi timp, morcovii au mai mult de 400% decât doza zilnică necesară de vitamina A, ei putând fi o gustare excelentă, ce satisface pofta de dulce.

Şi păstârnacul este o legumă perfectă pentru gătit şi mâncat, el conţinând fibre, vitamina C şi potasiu. Nu în ultimul rând, grapefruitul este un aliment foarte special. Consumat cu proteine, accelerează procesul de ardere a grăsimilor şi astfel ajută la slăbit. Grapefruitul conţine şi multe fibre, vitamina C şi acid folic, dar şi o cantitate impresionantă de licopen, substanţă care previne tumorile şi ne fereşte de cancer.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.