Nutriţie
286 accesări 19 Noiembrie 2019 0 comentarii

Alimentaţie echilibrată. Ciorbele și supele nu trebuie să lipsească din meniu

Știați că ciorbele și supele, mai ales cele gătite în casă, au un rol foarte important într-o alimentație sănătoasă și echilibrată? Specialiștii spun că acestea sunt recomandate persoanelor care urmăresc să-și mențină greutatea în limite normale sau chiar să slăbească, deoarece ajută la obținerea senzației de sațietate cu un aport caloric relativ mic.

De asemenea, atât ciorbele, cât și supele au o contribuție semnificativă la aportul zilnic de lichide. Ca urmare, o porție poate oferi peste 15% din cantitatea de lichide recomandată (aproximativ doi litri zilnic) pentru un adult. Mai mult, datorită conținutului mare de legume, poate reprezenta o sursă bună de minerale și de fibre.

Deoarece vitaminele se distrug în mare parte la fiert, este bine ca verdețurile, oul sau sucul de lămâie să se adauge atunci când ciorba este aproape gata. În acest fel, vitaminele se păstrează. Ciorbele acrite cu lămâie au un aport semnificativ de vitamina C, iar cele acrite cu borș au aport de vitamine din grupul B. Astfel, supele sau ciorbele ar trebui să fie nelipsite din meniul zilnic al persoanelor care urmăresc să aibă o alimentație echilibrată.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.