12 Iunie 2019
816 accesări
0 comentarii

Să nu vă fie teamă să introduceţi anumite alimente în dieta copilaşilor. Nutriţioniştii îi sfătuiesc pe părinţi să includă cât mai devreme în alimentaţia copiilor ouăle şi alunele, pentru că acestea scad considerabil şansele de apariţie a alergiilor alimentare şi asigură o dezvoltare armonioasă.

Spre exemplu, dacă alimentaţia copilului între 4 şi 11 luni cuprinde şi alune, riscul de alergii conexe scade cu 70%, sunt de părere aceştia. În plus, ouăle introduse în dieta copilului cu vârsta între 4 şi 6 luni ar reduce riscul de alergii cu 40%, comparativ cu cei care încep să consume acest aliment ceva mai târziu.

Cu toate acestea, echipa de cercetători americani care a realizat acest studiu nu a găsit dovezi care să confirme capacitatea de a preveni şi intoleranţa la lactoză, gluten sau alte tipuri de alergii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU