20 Octombrie 2020
721 accesări
0 comentarii

La momentul actual, foarte multe persoane au colesterolul mărit sau suferă de boli de inimă. Acesta este și motivul pentru care, pe lângă tratamentele recomandate de medici, este necesar ca acești oameni să acorde o atenție cuvenită și alimentației. De exemplu, a precizat nutriționistul Eduard Adamescu, trebuie să știți că oregano, cimbrul, rozmarinul, salvia conțin antioxidanți și pot face mâncărurile să fie mai sănătoase, întrucât acestea pot înlocui cu ușurință sarea, datorită aromelor puternice pe care le au.

În același timp, aceasta este o metodă foarte bună de evitare a excesului de sare care poate cauza nu doar diferite boli de inimă, dar și accidente vasculare, tensiune arterială mare, colesterol ridicat sau diabet. De mare ajutor sunt și boabele de fasole neagră, care conțin acid folic, antioxidanți sau magneziu, toate foarte bune pentru scăderea tensiunii arteriale.

În plus, acestea sunt bogate în fibre care ne ajută să ținem sub control colesterolul și nivelul zahărului din sânge. Specialistul a adăugat că toate legumele intens colorate conțin ca pigment natural carotenul, care este antioxidant și asigură protecție cardiovasculară. Pe lista alimentelor care trebuie introduse în alimentație se regăsesc și portocalele, mai ales că acest fruct conține o fibră care luptă împotriva colesterolului, numită pectină. De-a lungul timpului, studiile au arătat că prin intermediul hesperidinei, un antioxidant din portocale, vasele de sânge sunt mai sănătoase și tensiunea arterială scade.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU