Sfatul medicului
76 accesări 15 Aprilie 2021 0 comentarii

Alimente care vă ajută să aveți o podoabă capilară de invidiat

Vă doriți un păr mai lung, iar acesta crește prea încet? Medicii spun că firul de păr crește cu aproximativ 0,4 mm pe zi, adică 1-2 cm pe lună. Pentru că acesta „comunică” prin rădăcină cu sistemul circulator și cel nervos, creșterea și sănătatea lui este influențată de dietă, hormoni, medicamente și de produse destinate îngrijirii. Tocmai de aceea, pentru a avea un păr cât mai frumos, este recomandat să consumați cât mai multe legume și fructe, care conțin substanțe cu rol antioxidant. Totodată, vitaminele esențiale pentru o creștere normală a firului de păr sunt vitaminele din grupul B, acidul folic, vitaminele A și E, susține dr. Amalia Preșa. De pe lista alimentelor care vă ajută să aveți un păr sănătos se află, la loc fruntaș somonul, acesta fiind recomandat în toate dietele și care, printre altele, este și un aliment util pentru menținerea sănătății părului. De ce? Pentru că acesta este extrem de bogat în acizi grași Omega 3, plus vitamina B12, fier și alte proteine. În ceea ce privește acizii grași Omega 3, aceștia sunt foarte buni pentru sănătatea scalpului, lipsa acestora din corp cauzând uscarea lui.

Desigur, există și o alternativă pentru vegetarieni. Zilnic trebuie inclusă în alimentație o cantitate echivalentă cu o lingură sau două de semințe, deoarece și acestea conțin grăsimi Omega 3. De asemenea, spanacul și broccoli sunt surse excelente de vitamine A și C, necesare organismului pentru a putea produce sebum, o substanță uleioasă, secretată de foliculii părului. În plus, leguminoasele precum fasolea sau lintea ar trebui să facă parte din alimentație în mod regulat dacă vă doriți un păr cât se poate de sănătos. Acestea furnizează proteine din abundență, care ajută la creșterea părului. (M.Ș.)

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.