Sursa foto: Wow Biz

Sursa foto: Wow Biz
Sursa foto: Wow Biz
Dietă şi frumusețe
640 accesări 13 Martie 2020 0 comentarii

Alimente care vă ajută să vă mențineți silueta

Silueta dumneavoastră nu mai este ca cea de odinioară și vreți să slăbiți? În această situație, trebuie să fiți mult mai atenți la ceea ce mâncați și bineînțeles la cum mâncați, pentru a putea reduce cantitatea de hrană în așa fel încât rezultatele să devină vizibile la un anumit interval de timp. Desigur, a precizat dr. Cătălina Toma, nu este nevoie să vă înfometați, pentru că, după dietă vom avea tendința de a recupera mesele pierdute.

„În concluzie, succesul unei diete care să vă ajute să scădeți în kilograme este reprezentat de alimentele pe care le consumați și de sațietatea acestora. Dintre acestea, putem aminti leguminoasele, cum ar fi năutul, fasolea boabe, mazărea sau lintea, care ne dau o stare de sațietate, la scurt timp după ce le-am consumat. Aceste leguminoase nu au doar un conținut ridicat de proteine, dar și fibre din belșug, care conferă senzația de sațietate de lungă durată și vă împiedică să faceți excese alimentare”, a subliniat specialistul.

De asemenea, cu puțin timp înainte de masă, se recomandă să mâncați un măr, asta pentru că fibrele și conținutul său ridicat de apă vă va face să mâncați mai puțin la masă.

Foarte bun într-o dietă este și fructul avocado, care, consumat la masa de prânz, vă dă senzație de sațietate și nu veți mai fi tentat să ronțăiți altceva. Tot la amiază, puteți alege să mâncați o supă, după care este posibil să vă simțiți sătui și să nu mai doriți al doilea fel de mâncare, decât, eventual, unul ușor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.