21 Septembrie 2017
1232 accesări
0 comentarii

Medicii specialişti atenţionează că, din cauza nivelului tot mai mare de dioxid de carbon din atmosferă, structura alimentelor este modificată, astfel că noi, cei care le consumăm, dar mai ales copiii, suntem afectaţi la nivel genetic de aceste schimbări. Din acest motiv, sănătatea noastră este ameninţată, pe termen lung.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin Departamentul de Securitate Alimentară, atrage atenţia că foametea a crescut din nou la nivel mondial, din cauza conflictelor armate, a războaielor şi a schimbărilor climatice. Sunt afectate nu numai ţările sărace, ci şi cele bogate, din cauza creşterii nivelului CO2 în atmosferă. Proteinele din dieta alimentară sunt reduse şi modificate (atât la plante, cât şi la animale). Sunt menţionate mai ales cele din orez, cartofi, grâu, carne, cât şi deficitul de fier sau zinc. Global, 76% din populaţie îşi procură proteinele din dieta zilnică din plante, neuitând nici lumea animală. Copiii, adică viitorul omenirii, sunt cei mai expuşi, chiar dacă amploarea fenomenelor este una generală. Schimbările climatice sunt adesea imprevizibile şi de o intensitate nemaiîntâlnită impunându-se o reducere globală a emisiilor de CO2 cât mai rapidă”, a explicat dr. Rodica Mătuşa, medic infecţionist.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU