Sfatul medicului
62 accesări 27 Ianuarie 2023 0 comentarii

Alimente de mare folos pentru creșterea fertilității

Vă doriți să deveniți mămică? În acest caz trebuie să știți că obiceiurile alimentare necorespunzătoare, consumul redus de anumite substanțe nutritive și ingerarea de toxine pot afecta capacitatea de reproducere. În concluzie, este absolut necesar să vă schimbați alimentația și, desigur, stilul de viață, care influențează această problemă. Studiile arată că factorii fizici care condiționează fertilitatea sunt următorii: vârsta, sindromul ovarului polichistic, obezitatea, tulburările sistemului reproducător, problemele hormonale. La acestea se adaugă dietele dezechilibrate, stresul, stilul de viață sedentar, consumul de droguri, tutun și alcool. Unele cercetări au demonstrat că aportul excesiv de grăsimi saturate, acizi grași trans și proteine animale poate fi dăunător fertilității.

Totodată, un aport regulat de carbohidrați complecși, fibre, grăsimi mononesaturate și acizi grași omega-3 poate fi benefic. De asemenea, consumul de vitamine precum acidul folic, B12, D, C, E și A favorizează fertilitatea. Nu uitați nici să creșteți consumul de surse alimentare de antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele de culoare galben, roșu și violet și să consolidați aportul de vitamina E și acid folic prin consumul de nuci. De mare ajutor sunt și leguminoasele, precum soia, fasolea, lintea, năutul, cerealele integrale, peștele, cum ar fi somonul, macroul, sardinele și tonul, care conțin omega 3. Mai puteți consuma păstrăv, ficat de vită și ouă, în special gălbenușul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.