28 Mai 2024
25 accesări
0 comentarii

După un embolism pulmonar, adică blocarea bruscă a unei artere pulmonare, este nevoie de tratament recomandat de medic, dar și de un regim alimentar adecvat, care să reducă riscul formării unui nou cheag de sânge. Medicii spun că pacienții care au suferit un embolism pulmonar prezintă risc crescut de a dezvolta această problemă din nou. Tratamentul recomandat într-o asemenea situație se bazează pe anticoagulante, al căror rol este de a subția sângele și de a preveni formarea unui nou cheag de sânge. Opțiunile de tratament includ atât medicamente, cât și unele proceduri, dar și adoptarea unui anumit regim alimentar. De exemplu, atunci când urmați un tratament pe bază de anticoagulante, trebuie să limitați consumul de alimente cu un conținut foarte mare de vitamina K, întrucât acestea pot reduce eficacitatea anticoagulantelor precum warfarina. Printre alimentele cu o concentrație mare de vitamina K se numără varza Kale, broccoli-ul și soia.

De asemenea, trebuie evitate și merișoarele, fie că sunt crude, sub formă de suc sau de gem. Același lucru este valabil și în cazul alcoolului, ceea ce înseamnă că și acesta trebuie evitat pe perioada tratamentului pentru embolismul pulmonar. Totodată, alimentele bogate în grăsimi săturate și colesterol favorizează ateroscleroza, ceea ce înseamnă că măresc riscul apariției unui nou embolism pulmonar. Așadar, prăjelile, alimentele de tip fast-food, alimentele foarte procesate, dulciurile precum și semi-preparatele vor fi evitate pe termen lung de către pacientul cu embolism pulmonar.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU