Sursa foto Daily Mail

Sursa foto Daily Mail
Sursa foto Daily Mail
Sfatul medicului
199 accesări 16 Octombrie 2020 0 comentarii

Alimente recomandate pentru a alunga tristețea și depresia

Pentru mulți oameni, toamna este anotimpul în care, odată cu răcirea vremii, se instalează tristețea sau depresia. Tocmai de aceea, trebuie să încercăm, pe cât posibil să nu intrăm în astfel de stări, pentru că nu ne fac absolut deloc bine. Pentru a trece mai ușor peste aceste sentimente, medicii ne recomandă să contăm din plin pe ajutorul fructelor și legumelor și să nu recurgem la medicamente doar dacă este absolut necesar.

Unii specialiști sunt de părere că cele mai eficiente împotriva depresiei sunt fructele de culoare portocalie, iar legumele și fructele verzi combat cu succes stresul. De ce? Pentru că acestea conțin vitamina C, reglând tensiunea arterială, care are tendința să crească în situații de stres.

În același timp, cartofii dulci, caisele uscate, morcovii și portocalele, dovleacul copt sunt benefice organismului în acest anotimp, fiind bogate în magneziu și reprezentând un adevărat relaxant muscular. La rândul lor, migdalele sunt recomandate, datorită conținutului lor bogat de vitamina B și E, care întăresc sistemul imunitar. Totodată, legumele și fructele de culoare verde compensează deficitul de magneziu, calmează migrenele și scad oboseala. Spanacul este cel mai bun antidepresiv, iar un efect similar are și broccoli, varza și kiwi. Ele sunt de mare ajutor organismului și contribuie la refacerea acestuia după situații de stres.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.