23 Iunie 2025
44 accesări
0 comentarii

Unghiile se regăsesc printre indicatorii cei mai exacți ai stării organismului. În acest sens, susţin specialiştii, există alimente bogate în substanțe nutritive, care le pot oferi mai multă rezistență și un aspect mai sănătos. Practic, anumite legume pot fi alimente pentru sănătatea unghiilor cu efecte foarte eficiente. Printre acestea se regăsesc: morcovii, roșiile, ardeii grași și cartofii dulci. Ultimele au cantități ridicate de vitamina C, care poate stimula producerea de colagen. La rândul lor, cartofii dulci și morcovii au un conținut ridicat de vitamina A, un nutrient cu proprietăți necesare pentru protejarea și întărirea unghiilor.

De asemenea, există plante care pot stimula producerea colagenului în corpul uman. Printre acestea se numără: ginsengul, turmericul, scorțișoara, ghimbirul, urzica, gălbenelele. Nucile și semințele pot asigura, şi ele, o cantitate ridicată de grăsimi sănătoase pentru unghii, în timp ce migdalele sunt o sursă bună de magneziu și proteine. Totodată, semințele de floarea soarelui conțin vitamina B6, zinc și vitamina E. Toate aceste minerale și vitamine pot contribui la menținerea sănătății unghiilor și oaselor. De asemenea, afinele, căpșunile și bananele pot sprijini sănătatea unghiilor datorită efectelor antioxidante.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU