Bebe
1515 accesări 08 Martie 2016 0 comentarii

"Alo Prematuritate", prima linie gratuită pentru prevenţie şi suport în prematuritate

Asociaţia de părinţi „Unu şi Unu” a lansat, ieri, linia gratuită „Alo prematuritate”. Proiectul este orientat către femeile cu sarcini aflate la risc şi către familiile cu prematuri.
Astfel, săptămânal, de luni până vineri, părinţii vor putea intra în dialog cu specialişti, pentru a discuta direct cu un doctor ginecolog, doctor neonatolog, jurist, psiholog sau părinte.
„Am ales cu grijă această dată şi ne pregătim de mult să anunţăm lansarea acestui proiect, dedicat femeilor şi mamelor în special. «Alo, Prematuritate» este primul call center multidisciplinar din Europa care vine ca un sprijin, dar şi ca o sursă credibilă de informare, consiliere şi suport moral pentru femeile însărcinate aflate la risc de naştere prematură, dar şi pentru părinţii care traversează această perioadă sau doresc să îşi monitorizeze bebeluşul corect după externare. Aceştia pot suna la 0800.390.678 şi pot intra în contact cu un specialist”, spune Diana Gămulescu, vicepreşedinte al Asociaţiei „Unu şi Unu”.
Echipa este formată din oameni cu experienţă în zona de activitate. Call-center-ul poate fi solicitat de toţi beneficiarii din ţară, în mod gratuit din orice reţea de telefonie.
Asociaţia „Unu şi Unu” este prima şi singura asociaţie de părinţi care apără drepturile copiilor din sarcini multiple, a prematurilor, a bebeluşilor spitalizaţi şi ale familiei acestora, oferind suport pe perioada spitalizării şi după externare. Misiunea asociaţiei este de a îmbunătăţi sănătatea bebeluşilor prin proiecte de prevenţie, informare şi educare a societăţii civile privind bebeluşii abandonaţi, naşterea înainte de termen. Asociaţia urmăreşte oferirea de suport prematurilor şi bebeluşilor spitalizaţi, precum şi derularea de proiecte privind urmărirea şi monitorizarea copiilor după externare până la vârsta de 7 ani.

Taguri articol: bebe psiholog maturitate prematur

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.