Sfatul medicului
43 accesări 09 Septembrie 2022 0 comentarii

Aluniţele roşii de pe piele trebuie ținute sub supraveghere

Unele alunițe roșii de pe piele apar pe corp de la naștere. Ele sunt mici, apar mai ales pe gât, piept și spate și pot fi crescute în relief. Semnele mici stacojii, însă, de un roșu aprins, pot apărea brusc pe piele, ceea ce poate fi ciudat și îngrijorător. Specialiștii spun că aceste alunițe roșii nu reprezintă probleme grave, dar ar trebui ținute sub supraveghere. Denumirea științifică a acestor mici alunițe roșii este „angioame cherry” și apar mai frecvent la persoanele cu pielea foarte albă sau de vârstă mijlocie. Dacă ele sunt observate într-un număr prea mare, este necesar să consultați un medic, pentru că în mod cert organismul a suferit o schimbare. Experții asociază unele alunițe roșii cu problemele hepatice. Totodată, acestea pot apărea din cauza unei alimentații nesănătoase și a acumulării de toxine în intestine și ficat. Micile alunițe roșii se formează ca urmare a unei creșteri anormale a vaselor mici de sânge. Mărimea acestora, în mod normal, poate fi între unu și patru milimetri.

De exemplu, cele de pe față, mâini sau alte părți expuse ale corpului pot apărea din cauza supraexpunerii la soare. Pe de altă parte, pot fi ereditare sau la femei se instalează din cauza tulburărilor hormonale. De asemenea, alunițele roșii apar din cauza vârstei. Medicii sunt de părere că, pentru a preveni apariția alunițelor roșii sau pentru a le atenua sau opri dezvoltarea, sunt utile o detoxificare a organismului, o curățare a intestinelor și un regim care să ajute ficatul să funcționeze corect. Pe scurt, adoptați o dietă care include multe legume proaspete, chiar și sub formă de sucuri. În plus, este recomandat consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.