Sursa Hebra

Sursa Hebra
Sursa Hebra
Sănătate
419 accesări 28 Iunie 2020 0 comentarii

Aluniţele roşii nu sunt periculoase, dar trebuie monitorizate

De ce apar alunițe roșii pe piele? La unele persoane, aceste semne pot fi pe corp din momentul nașterii. Ele sunt mici, apar mai ales pe gât, piept și spate și pot fi crescute în relief. Ar trebui să vă faceţi griji din cauza lor? Sunt periculoase? Specialiştii de la dozadesanatate.ro spun că semnele mici stacojii, de un roșu aprins, pot apărea brusc pe piele, ceea ce poate fi ciudat și îngrijorător. Acestea nu sunt dureroase sau neplăcute.

Ar putea apărea ele ca urmare a alimentaţiei incorecte? Sunt asociate cu vreo boală sau afecţiune? Medicii susţin că alunițele roșii nu reprezintă probleme grave, dar ar trebui ţinute sub supraveghere. Denumirea știinţifică a acestor mici alunițe roșii este „angioame cherry” și apar mai frecvent la persoanele cu pielea foarte albă sau de vârstă mijlocie.

Aceste aluniţe roșii nu reprezintă un pericol, însă, dacă observaţi că apar brusc o mulţime de alunițe, consultaţi un medic, pentru că, în mod cert, organismul a suferit o schimbare.

Experţii asociază unele alunițe roșii cu problemele hepatice. De asemenea, alunițele roșii pot apărea din cauza unei alimentații nesănătoase și a acumulării de toxine în intestine și ficat. Ele se formează ca urmare a unei creșteri anormale a vaselor mici de sânge.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.