Ştiri medicale
586 accesări 13 Decembrie 2019 0 comentarii

Ameninţarea hepatitei A. 11 focare în evoluţie, la Constanţa

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa susţin că, începând cu luna iulie şi până în prezent, s-a înregistrat, în judeţul nostru, o creştere a numărului de cazuri confirmate cu hepatită virală A.

„La acest moment, avem în evidenţă 244 cazuri confirmate de hepatită virală A, iar cele mai multe sunt din Constanţa, Medgidia, Cumpăna, Cobadin, Castelu, Cuza Vodă. De asemenea, au fost declarate 11 focare în evoluţie, din care trei focare de comunitate, două focare familiale şi şase focare de colectivitate”, au precizat medicii din cadrul DSP.

Ca urmare, medicii recomandă imunizarea cu vaccin hepatitic A a copiilor din colectivitate şi - neapărat - raportarea cazurilor/focarelor la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control Boli transmisibile.

De asemenea, unităţile de învăţământ sunt rugate să respecte programul de igienizare curentă (curăţenie şi dezinfecţie) cu produse biocide avizate de către Ministerul Sănătăţii, precum şi asigurarea stocului de materiale şi substanţe dezinfectante, precum şi pentru igiena individuală, în fiecare unitate.

În acelaşi timp, unităţile şcolare trebuie să asigure triajul zilnic în colectivitate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.