Sfatul medicului
31 accesări 15 Noiembrie 2022 0 comentarii

Analgezice naturale pentru ameliorarea problemelor de sănătate

V-ați îmbolnăvit și aveți nevoie de analgezice, dar nu mai vreți să recurgeți la cele din farmacii? În acest caz, puteți recurge la cele naturale, fără efecte secundare. De exemplu, spun specialiștii, ardeiul gras roșu conține o cantitate semnificativă de capsaicină, care are efect analgezic. Potrivit Centrului pentru Sănătate Integrativă de la Universitatea din Arizona, ardeiul roșu scade substanța P, care este responsabilă de transmiterea durerii din zona afectată către sistemul nervos. Acest proces poate fi de durată, dar este foarte eficient. Apoi, rădăcina de ghimbir a fost folosită din cele mai vechi timpuri în tratamentul unor probleme precum artrita, datorită capacității sale de a reduce inflamația și durerea.


Ghimbirul, atât în ceai, cât și aplicat local, are un mare efect antiinflamator și analgezic, capabil să lupte împotriva diferitelor afecțiuni. Totodată, rădăcina de valeriană este o alternativă excelentă pentru persoanele care doresc să amelioreze durerea în mod natural. Acest remediu organic este folosit în tratamentul crampelor și spasmelor musculare. La rândul lor, cuișoarele sunt un excelent analgezic natural, capabil să amelioreze durerile severe de cap și de dinți, în timp ce cireșele au o puternică acțiune analgezică ce poate ajuta la tratarea diferitelor afecțiuni. Acest beneficiu se datorează conținutului lor de antociani, care sunt antioxidanți puternici cu puteri antiinflamatorii și calmante.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.