19 Martie 2018
1518 accesări
0 comentarii

Veste bună pentru bolnavi. Începând de luna viitoare, analizele de depistare a infecţiei cu virusul hepatitei B sau C vor fi gratuite pentru toţi pacienţii asiguraţi. De asemenea, în spitalizarea de zi, determinarea încărcăturii virale şi unele teste de depistare a gradului de fibroză vor fi decontate pentru prima dată. Precizăm că analizele vor fi incluse în pachetul de servicii de bază oferit pacienţilor asiguraţi, iar medicii de familie le vor putea prescrie.


„Medicul de familie îşi programează pacienţii în decurs de un an şi jumătate, să şi-i testeze, să şi-i verifice. Dacă un pacient este testat din sânge şi este găsit că este pozitiv cu anticorpi, nu înseamnă că este şi infecţios, ci înseamnă că - pasul doi - trebuie trimis la medicul de specialitate, unde i se va stabili statusul virusologic şi, respectiv, dacă este viremic, stadiul de boală şi tratamentul”, a declarat directorul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş“, dr. Adrian Streinu Cercel.
Toate acestea se întâmplă în condiţiile în care numărul persoanelor diagnosticate cu virusul hepatitei C a crescut considerabil, anul trecut, în România.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU