Sfatul medicului
67 accesări 30 Ianuarie 2023 0 comentarii

Analizele medicale de rutină, pe categorii de vârstă

Prevenirea problemelor de sănătate joacă un rol extrem de important în viața oricărui om, astfel grija pentru a depista din timp o boală/afecțiune, mai gravă sau mai puțin gravă constituie un element important în domeniul medical. Astfel, analizele medicale de rutină reprezintă una dintre cele mai importante metode de screening pentru diferite boli.

Acestea pot identifica factorii de risc și măsurile care sunt necesare pentru a opri evoluția bolii. De exemplu, susțin specialiștii, la 45 de ani se recomandă profilaxia cancerului de prostată, diagnosticarea precoce a cancerului colorectal, profilaxia infarctului miocardic, diagnosticul precoce al excesului de fier. La 50 de ani, susțin specialiștii Bioclinica, sunt utile atât profilaxia cancerului de prostată, diagnosticarea precoce a cancerului colorectal, cât și analizele generale, pentru diabet, diferite disfuncții gastrice. La 60 de ani, se face, în plus, homocisteina, glicemia, se recoltează helicobacter din materiile fecale, pentru disfuncțiile gastrice. De asemenea, este necesară analiza seleniului și a vitaminei D3 (dacă nivelul este scăzut). Dacă ați ajuns la 70 de ani sau mai mult, faceți-vă un set de analize generale, glicemia, verificați procentul de testosteron, osteoporoza, stabiliți nivelul de bază al markerilor tumorali etc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.