14 Octombrie 2018
641 accesări
0 comentarii

Anevrismul aortic reprezintă dilatarea unui segment al aortei, care este cea mai mare arteră din corpul uman, responsabilă cu transportul sângelui. Astfel, în momentul în care un pacient are diametrul unui segment al aortei mai dilatat cu 50% decât în mod normal, se consideră că suferă de anevrism.

„Segmentul afectat de anevrismul aortic se clasifică în mai multe categorii. De asemenea, se consideră că anevrismul aortic este adevărat dacă peretele lui este alcătuit din trei straturi și fals când peretele este format doar din straturi externe”, a declarat dr. Nicoleta Şerb, medic specialist cardiolog.

Aceasta a precizat că anevrismul aortic poate fi cauzat de fumat, vârstă, sex, hipertensiune arterială, dar și din cauza moștenirii genetice.

Anevrismul aortic este asimptomatic la început, motiv pentru care se depistează foarte greu și în foarte multe cazuri întâmplător, în urma unor investigații pentru alte boli. Când este într-o fază avansată sau când apar diferite complicații precum ruptura peretelui, anevrismul aortic se manifestă în principal prin durere.

În ceea ce privește anevrismul de aortă ascendentă, pacienții obosesc foarte repede din cauză de insuficiență aortică.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU