Sfatul medicului
112 accesări 29 Mai 2023 0 comentarii

Anevrismul cerebral poate duce la moarte, dacă nu este tratat imediat

Specialiștii spun că un anevrism cerebral apare atunci când un vas de sânge care irigă creierul se dilată anormal. Din păcate, acesta este un diagnostic care poate pune viața în pericol și care poate apărea la orice vârstă. Dacă un anevrism cerebral se rupe, este o situație de urgență care duce, deseori, la un accident vascular cerebral, leziuni ale creierului și chiar moarte dacă nu este tratat imediat. Atenție, însă! Nu toate anevrismele se vor rupe. De fapt, statisticile arată că 50% până la 80% dintre acestea nu se rup niciodată. De ce apare anevrismul cerebral?

Unele evenimente încurajează dezvoltarea sau ruperea lui.

Un studiu apărut în revista Societății Americane de Cardiologie, a concluzionat că următorii factori pot declanșa ruperea unui anevrism cerebral existent: efortul fizic excesiv, consumul de cafea sau sodiu, încordarea în timpul mișcărilor intestinale, furie intensă etc.

Unele anevrisme se dezvoltă pe parcursul vieții unei persoane, altele sunt moștenite și altele rezultă din leziuni cerebrale. Indiferent de situație, ele sunt imprevizibile și pot să nu prezinte nici un simptom până nu se rup. Cea mai gravă complicație a anevrismului cerebral este decesul. Mai mult decât atât, după ce un anevrism cerebral se rupe, se poate rupe din nou, oricând, chiar și după tratament.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.